ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€

Συμβουλες μακιγιαζ σε μικρα ματια

Συμβουλες μακιγιαζ σε μικρα ματια

Σε όλες τις γυναίκες αρέσει ένα όμορφο μακιγιάζ που αναδεικνύει τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους. Σε όλα τα πρόσωπα, όμως, υπάρχουν και κάποια χαρακτηριστικά που πρέπει να τονιστούν λίγο περισσότερο ή να διορθωθούν, ώστε να δημιουργηθεί ένα αρμονικό και ομοιόμορφο αποτέλεσμα στο μακιγιάζ.

Ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά του προσώπου, είναι τα μάτια, που παίζουν σημαντικό ρόλο στη συνολική εικόνα του μακιγιάζ. Ακόμη και αν έχετε μικρά μάτια, μην ανησυχείτε, γιατί χάρη στις διάφορες τεχνικές και μυστικά του μακιγιάζ, σε συνδυασμό με τα σωστά καλλυντικά  μπορείτε να πετύχετε ένα σαγηνευτικό βλέμμα.

Διαβάστε τα πιο κάτω tips που θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε ένα σωστό μακιγιάζ αν έχετε μικρά μάτια:

Σχημα φρυδιων

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΜΑΚΙΓΙΑΖ ΣΕ ΜΙΚΡΑ ΜΑΤΙΑ

Είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει σωστό σχήμα φρυδιών. Δεν πρέπει να είναι πολύ χοντρά ή πολύ λεπτά και το τόξο πρέπει να έχει μια καλή καμπύλη για να φαίνονται τα μάτια πιο ανοιχτά.

Ένα τρικ για να μεγαλώσει η πάνω περιοχή του ματιού είναι να δημιουργήσετε ένα καλοσχηματισμένο natural look στα φρύδια κτενίζοντας τα προς τα πάνω, να γεμίσετε τυχόν κενά και να απλώσετε ακριβώς κάτω από τα φρύδια μια λεπτή γραμμή highlighter από τη μέση της καμπύλης προς τα έξω μέχρι το τέλος τους.

Ανοικτοχρωμες σκιες

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΜΑΚΙΓΙΑΖ ΣΕ ΜΙΚΡΑ ΜΑΤΙΑ

Όσον αφορά τις σκιές που θα τοποθετήσετε στο πάνω βλέφαρο, προτιμήστε ανοικτόχρωμες και φωτεινές,  σε ματ υφή για το πρωί και ιριδίζουσες, μεταλλικές ή glitter για το βράδυ, που θα φωτίσουν τα μάτια και θα βοηθήσουν να φαίνονται πιο μεγάλα. Τοποθετήστε highlighter στην εσωτερική γωνία για ξεκούραστο βλέμμα. 

Σκουρόχρωμες σκιές εφαρμόστε μόνο στην εξωτερική άκρη του ματιού για να δημιουργήσετε γωνία τραβώντας προς τα έξω. Η αντίθεση στα χρώματα θα δώσει βάθος στο βλέμμα και τα μάτια θα φαίνονται πιο μεγάλα.

Επιπλέον, μπορείτε να χρωματίσετε με μπεζ ή άσπρο μολύβι ματιών την εσωτερική γραμμή του κάτω βλεφάρου για να τονίσετε το λευκό των ματιών και να φαίνονται πιο μεγάλα.

Eyeliner

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΜΑΚΙΓΙΑΖ ΣΕ ΜΙΚΡΑ ΜΑΤΙΑ

To eyeliner μεγαλώνει τα μικρά μάτια με την τεχνική του winged ή cat eye, αρκεί να δημιουργήσετε μια λεπτή γραμμή σύριζα των βλεφαρίδων στο πάνω βλέφαρο. Η γραμμή πρέπει να ξεκινά από την μέση του πάνω βλεφάρου (όχι από την εσωτερική γωνία) προς τα έξω για να μεγαλώνει τα μάτια. Προτιμήστε να χρησιμοποιήσετε μαλακό μολύβι ματιών αντί το κλασσικό eyeliner για πιο soft αποτέλεσμα. Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε καφέ ή μαύρη σκιά στο πάνω βλέφαρο.

Ένα τρικ, είναι να δημιουργήσετε ένα ελαφρύ μουτζούρωμα(σβήσιμο) στην εξωτερική γωνία με ένα πινέλο τραβώντας το προς τα έξω, για ακόμη πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

Στο κάτω βλέφαρο δημιουργείστε με μαλακό σκούρο μολύβι ματιών μια λεπτή γραμμή σύριζα των βλεφαρίδων και μουτζουρώστε λίγο το χρώμα στην εξωτερική γωνία με ένα πινέλο. Αυτή η τεχνική δίνει όγκο και δείχνει το μάτι μεγαλύτερο.

Mascara

Οι μακριές και γυριστές βλεφαρίδες έχουν την ικανότητα να μεγαλώνουν και να ‘’ανοίγουν’’ τα μάτια. Χρησιμοποιήστε ένα καλό ψαλίδι βλεφαρίδων για να τις γυρίσετε και εφαρμόστε 2-3 στρώσεις μάσκαρας που βοηθά στην επιμήκυνση των βλεφαρίδων. Τονίστε περισσότερο τις βλεφαρίδες της εξωτερικής γωνίας (από τη μέση και προς τα έξω).

Αποφύγετε μια μάσκαρα που δίνει όγκο γιατί θα δημιουργήσει βαρύ αποτέλεσμα και θα δείχνει ακόμη πιο μικρά τα μάτια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ προϊοντα

Back to top

The ultimate make-up shop page brings you everything you need

JOIN OUR BEAUTY CLUB

Subscribe

We'll keep you up to date on special offers, new products & more