ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€

Οσα πρεπει να γνωριζετε για τα Primers

Οσα πρεπει να γνωριζετε για τα Primers

Είμαι σίγουρη ότι πολλές φορές αναρωτηθήκατε γιατί το μακιγιάζ σας αλλοιώνεται σε σύντομο χρονικό διάστημα και γιατί οι σκιές δε μένουν στη θέση τους για πολλές ώρες! Σε αυτό το άρθρο θα δούμε οσα πρεπει να γνωριζετε για τα Primers.

Ενώ κάνετε ένα ωραίο και όμορφο μακιγιάζ το πρωί για να πάτε στη δουλειά, δυστυχώς μέχρι το μεσημέρι έχει ξεθωριάσει το foundation ή έχουν ξεβάψει οι σκιές ή το eyeliner έχει μετακινηθεί από τη θέση του.

Αυτή είναι μια συζήτηση που κάνω συχνά με πελάτισσες στο Στούντιο μου, διαπιστώνοντας ότι αρκετές γυναίκες δε γνωρίζουν τη σημασία και την ανάγκη εφαρμογής των primers. Τα προϊόντα αυτά δεν προσθέτουν επιπλέον χρόνο και καθυστέρηση στη διαδικασία του μακιγιάζ, ενώ εξασφαλίζουν διάρκεια και σταθερότητα για πολλές ώρες. Αυτό, όμως, πρέπει να γίνεται σε συνδυασμό με πολύ καλής ποιότητας προϊόντα μακιγιάζ.

Σαν επαγγελματίας make-up artist τα primers είναι από τα βασικά προϊόντα που χρησιμοποιώ τόσο στα επαγγελματικά, αλλά και στο προσωπικό μου καθημερινό μακιγιάζ.

Μετά τον καθαρισμό του προσώπου και την εφαρμογή της ενυδατικής κρέμας και της κρέμας ματιών, ακολουθεί η εφαρμογή του primer. Είναι σημαντικό να το τοποθετήσετε λίγη ποσότητα, πριν την εφαρμογή του foundation και να περιμένετε 1-2 λεπτά μέχρι να στεγνώσει. Αυτό θα δημιουργήσει μια σταθερή βάση και θα κρατήσει αναλλοίωτα όλα τα προϊόντα μακιγιάζ που θα εφαρμόσετε όπως foundation, πούδρα, bronzer, ρουζ, highlighter, προϊόντα contouring.

Κάποια primers προσφέρουν μόνο σταθερότητα στο μακιγιάζ, αλλά υπάρχουν και κάποια άλλα που προσφέρουν παράλληλα και αποτέλεσμα που καλύπτει τις ανάγκες της κάθε επιδερμίδας, όπως επιπλέον ενυδάτωση, αποχρωματισμό των πανάδων, μείωση της όψης των πόρων, εξομάλυνση των λεπτών ρυτίδων έκφρασης κ.ά.

Εκτός από τα primer για το πρόσωπο, εξίσου σημαντικά και απαραίτητα είναι το eyeshadow primer και το lip primer.

eyeshadow primer

Το eyeshadow primer τοποθετείται στο κινητό βλέφαρο πριν την εφαρμογή των σκιών ή του eyeliner και το απλώνετε προς τα πάνω μέχρι τη γραμμή του φρυδιού. Αποχρωματίζει την περιοχή που θα τοποθετήσετε τις σκιές και το πιο σημαντικό είναι ότι εξασφαλίζει σταθερότητα, αλλά και διατήρηση του χρώματος των σκιών και του eyeliner. Η σωστή τεχνική είναι να δημιουργήσετε μια μονόχρωμη βάση σε μπεζ χρώμα και μετά να τοποθετήσετε τις σκιές, ώστε να αποδώσετε το χρώμα τους στον μέγιστο βαθμό. Με αυτόν τον τρόπο θα αποφύγετε αλλοίωση των χρωμάτων που θα δημιουργηθεί από το χρώμα της επιδερμίδας του κινητού βλεφάρου.

Επίσης, το συγκεκριμένο primer είναι ειδικά σχεδιασμένο για την ευαίσθητη περιοχή του ματιού, ενώ ταυτόχρονα ελέγχει και περιορίζει τη λιπαρότητα που θα δημιουργηθεί στο πάνω (κινητό  βλέφαρο) με το πέρασμα της ώρας. Γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό να αποφεύγετε να τοποθετείτε foundation ή concealer στο κινητό βλέφαρο, καθώς αυτά τα προϊόντα είναι ενυδατικά και προκαλούν λιπαρότητα.

lip primer

Το lip primer τοποθετείται στα χείλη 1-2 λεπτά πριν την εφαρμογή του κραγιόν και σκοπός του είναι να τα διατηρεί ενυδατωμένα και να προσφέρει μεγαλύτερη διάρκεια στο χρώμα του κραγιόν. Τα ενυδατωμένα και όμορφα χείλη, χωρίς ξεφλούδισμα, αναδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο το χρώμα του κραγιόν. Επίσης, με αυτόν τον τρόπο δεν εφαρμόζεται κατευθείαν το κραγιόν στο δέρμα των χειλιών και δεν απορροφούν το χρώμα του.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ L.A. GIRL PRIMERS

Pro Prep Smoothing Face Primer

Σε μορφή διάφανης κρέμας και υφή σιλικόνης που απλώνεται εύκολα στην επιδερμίδα δημιουργώντας μια απαλή επιφάνεια που σας βοηθά να απλώσετε πολύ εύκολα το foundation. Προσφέρει μεγάλη σταθερότητα και διάρκεια στο μακιγιάζ.

Pro Prep Moisture Nourishing Primer

Σε μορφή κρέμας που προσφέρει ενυδάτωση στην επιδερμίδα για πολλές ώρες ώστε να μείνει σταθερό το μακιγιάζ και να αποφευχθεί η ξηροδερμία. Διατηρεί την υγρασία της επιδερμίδας χάρη στα ενυδατικά συστατικά που περιλαμβάνει και δημιουργεί την κατάλληλη βάση για να μην ‘’σπάσει’’ το foundation και να αλλοιωθεί το μακιγιάζ.

Pro Prep Correcting Primer

Σε μορφή κρέμας με ελαφρύ πορτοκαλί χρώμα για αποτελεσματική κάλυψη μαύρων κηλίδων ή πανάδων στο πρόσωπο. Είναι ένα διορθωτικό primer που τοποθετείται τοπικά στο σημείο του προσώπου που υπάρχει κάποιο σκουρόχρωμο σημάδι, κηλίδα ή πανάδα και ακολούθως εφαρμόζεται το foundation. Σκοπός του είναι να εξουδετερώσει το σκούρο χρώμα τοπικά για να καλυφθεί αποτελεσματικά με το foundation και να μην αλλοιώσει το χρώμα του foundation. Ο αποχρωματισμός διατηρείται για πολλές ώρες.

Primer Spray

Ενυδατικό primer σε μορφή σπρέϋ που προσφέρει ελαφριά ενυδάτωση πριν την εφαρμογή του foundation. Δημιουργεί μια απαλή ενυδατωμένη επιδερμίδα και αυτό βοηθά το foundation να απλωθεί εύκολα. Ψεκάζετε στο πρόσωπο πριν την εφαρμογή του foundation και περιμένετε λίγο να στεγνώσει. Ακολούθως απλώνετε το foundation. Για ξηρές επιδερμίδες μπορείτε να ψεκάσετε και μετά την εφαρμογή του foundation. Αυτό θα δώσει επιπλέον ενυδάτωση και θα βοηθήσει το foundation να μη ‘’σπάσει’’.

Eyeshadow Primer

Primer σε στικ για την ευαίσθητη περιοχή του ματιού που τοποθετείται στο κινητό βλέφαρο. Λειτουργεί σαν βάση για τις σκιές και το eyeliner προσφέροντάς τους σταθερότητα, διάρκεια και απόδοση του χρώματος στον μέγιστο βαθμό. Καλύπτει ατέλειες στο χρώμα του πάνω βλεφάρου και ελέγχει αποτελεσματικά τη λιπαρότητα.

Lip Primer

Άχρωμο Primer σε μορφή στικ που το τοποθετείτε πριν το κραγιόν. Αποτρέπει το ξεφλούδισμα των χειλιών, τα διατηρεί ενυδατωμένα για πολλές ώρες και βοηθά στη μεγαλύτερη διάρκεια του χρώματος του κραγιόν.

Back to top

The ultimate make-up shop page brings you everything you need

JOIN OUR BEAUTY CLUB

Subscribe

We'll keep you up to date on special offers, new products & more