ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€

Πως να καλυψεις αποτελεσματικα τους μαυρους κυκλους

Μια από τις πιο συχνές ατέλειες του προσώπου είναι οι μαύροι κύκλοι και οι πανάδες, τα οποία οφείλονται σε κληρονομικούς παράγοντες, στη διατροφή ή τη μη επαρκή κατανάλωση νερού. Μπορούν να αντιμετωπιστούν σε κάποιο βαθμό με τα σωστά προϊόντα skincare, αλλά ο καλύτερος τρόπος για να πετύχεις την πλήρη κάλυψή τους και για να δημιουργήσεις φρέσκο και φωτεινό βλέμμα, είναι το μακιγιάζ.

Διάβασε πιο κάτω τις συμβουλές μας και τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις για να καλύψεις αποτελεσματικά τους μαύρους κύκλους και τις πανάδες. Το αποτέλεσμα θα σε καταπλήξει.

 

Ενυδάτωση της περιοχής κάτω από τα μάτια

Είναι πολύ σημαντική η ενυδάτωση της περιοχής κάτω από τα μάτια, γι’ αυτό και αποτελεί το πρώτο και βασικό βήμα. Η σωστή ενυδάτωση θα βοηθήσει τα προϊόντα του μακιγιάζ να τοποθετηθούν με ευκολία στην περιοχή και να διατηρηθούν σταθερά για πολλές ώρες χωρίς να «σπάσουν» και να αφυδατωθεί η περιοχή.

Εφάρμοσε τον κατάλληλο Corrector 

Λόγω του ότι το concealer, από μόνο του, δεν μπορεί να καλύψει τον μαύρο κύκλο, αφού το  σκούρο χρώμα του κύκλου κάτω από τα μάτια αλλοιώνει και γκριζάρει το χρώμα του concealer, θα χρειαστείς τη βοήθεια του Corrector. Πρόκειται για concealer με χρώμα, που διορθώνει τις δυσχρωμίες του δέρματος και τις αποχρωματίζει.

Για την περίπτωση κάλυψης και αποχρωματισμού του μαύρου κύκλου θα εφαρμόσεις Corrector με ροδακινί (peach) χρώμα, αν έχεις ανοικτόχρωμη επιδερμίδα, ή πορτοκαλί χρώμα αν έχεις πιο σκουρόχρωμη επιδερμίδα.

Θα εφαρμόσεις λίγη ποσότητα του corrector μόνο στο σημείο του μαύρου κύκλου για να καλύψεις και να εξουδετερώσεις το χρώμα του. 

Εφάρμοσε με το βουρτσάκι της συσκευασίας και ακολούθως άπλωσε με το πινέλο του concealer. Ακολούθως, πέρασε την περιοχή με απαλές ταμποναριστές κινήσεις με τα δάκτυλα για να ενώσεις καλύτερα το προϊόν με την επιδερμίδα.

Σε περίπτωση που οι κύκλοι έχουν περισσότερο κόκκινο χρώμα, τότε θα χρησιμοποιήσεις τον πράσινο Corrector που είναι κατάλληλος για να εξουδετερώσει και να καλύψει το κοκκινωπό χρώμα τους.

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΑΣ:

Εφαρμογή του Concealer

Αφού αποχρωματίσεις τον μαύρο κύκλο, θα εφαρμόσεις το concealer σε όλη την περιοχή κάτω από τα μάτια, δημιουργώντας ένα ανάποδο τρίγωνο προς τη γωνία της μύτης, για να καλύψεις το χρώμα του corrector και να δώσεις ξεκούραστη και φρέσκια όψη στην περιοχή κάτω από τα μάτια. Η απόχρωση του concealer συστήνεται να είναι 1-2  τόνους πιο ανοικτή από την επιδερμίδας σας και όχι να ασπρίζει, γιατί δεν προσφέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα και δημιουργεί ένα γκρίζο χρώμα. 

Είναι σημαντικό να εφαρμόσεις λίγη ποσότητα του concealer και να προτιμήσεις να είναι σε υγρή μορφή για να μη φαίνεται αφυδατωμένη η περιοχή.

Απλώνεις το προϊόν στην περιοχή με το πινέλο του concealer και στη συνέχεια ταμπονάρεις απαλά με τα δάκτυλα για να ενωθεί καλύτερα με την επιδερμίδα.

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΑΣ:

Κλείδωσε την περιοχή με την Loose Powder

Το τελευταίο αλλά απαραίτητο βήμα είναι να τοποθετήσεις στην περιοχή κάτω από τα μάτια μια πούδρα σε σκόνη (loose powder) άχρωμη ή με λίγο χρώμα,  για να σταθεροποιήσεις το αποτέλεσμα για πολλές ώρες. 

Απέφυγε την compact πούδρα για τη συγκεκριμένη περιοχή γιατί θα βαρύνει την επιδερμίδα και δε θα δώσει ανάλαφρο αποτέλεσμα.

Τοποθέτησε λίγη ποσότητα με ταμποναριστές απαλές κινήσεις χρησιμοποιώντας το σφουγγαράκι της συσκευασίας.

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΑΣ:

Back to top

The ultimate make-up shop page brings you everything you need

JOIN OUR BEAUTY CLUB

Subscribe

We'll keep you up to date on special offers, new products & more